Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Stavenisko pred panelákom. Ľuďom už pomaly dochádza trpezlivosť
Zdielať na

Stavenisko pred panelákom. Ľuďom už pomaly dochádza trpezlivosť

TRENČÍN / Blato, kaluže a množstvo stavebného materiálu. Takto to vyzerá pred panelákmi v trenčianskej časti pred Poľom. V rámci modernizácie železnice tam budujú križovatku. Miestni obyvatelia sú však zúfalí. Tvrdia, že ich odrezali od sveta. Chýbajú im chodníky, prístupová cesta. Keď sa chcú niekam dostať, musia prejsť cez stavenisko, čo je podľa nich mimoriadne nebezpečné.

ŽSR sa bránia, vraj stavenisko zabezpečili

Obyvatelia Trenčína z miestnej časti pred Poľom sú rozhorčení. Rovno pred ich domom sa nachádza stavenisko, ktoré nie je nijako zabezpečené. "Sú tu obrovské jamy, sú tu velikánske stroje, nikto tu nič nezabezpečuje. Tí ľudia na to kašľú," hovorí jeden z obyvateľov paneláku.

"Nie je pravda, že to nie je zabezpečené. Výkopy sú ohradené," nedala sa odbiť hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Martina Pavlíková.

Stavba mala byť dokončená za mesiac

Priestor pred panelákom rozkopali v rámci modernizácie železničnej trate. Idú tu robiť križovatku a podjazd. Na začiatku im sľubovali, že v priebehu mesiaca budú chodníky hotové. Podľa miestnych ubehlo pol roka a stále sa brodia v blate.

Doslova rukojemníkom sa stal Marek. Ten sa bez cudzej pomoci nemôže nikde dostať a tak je len doma. Keď chcú ľudia vyniesť smeti do kontajnerov, musia ísť priamo na stavenisko. 

"Nie je nám to jedno, rokujeme zo zhotoviteľom, upozorňujeme ho," hovorí hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová. Zatiaľ sa však nič nepohlo. Niekoľko mesačné sťažnosti ľudí nikto neberie do úvahy.

"Dôvodom oneskorenia sú problémy s prekládkou plynu. Nebyť tohto už je to dávno dokončené," dodala Pavlíková. To, dokedy takýto stav potrvá, nám však kompetentní neprezradili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy