Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V lese sa ukrývalo 7 malých detí! Utekali za lepším životom?
Zdielať na

V lese sa ukrývalo 7 malých detí! Utekali za lepším životom?

UBĽA / Sedem malých detí sa včera ukrývalo v lese na východnej hranici. Policajti z Uble v okrese Snina, ich zadržali spolu s ďalšími piatimi mužmi a jednou ženou z Afganistanu. Objavili aj pravdepodobného prevádzača z Ukrajiny.

Utečenci z Afganistanu

"Policajti Oddelenia hraničnej kontroly z Ubľe zadržali v lesnom poraste v katastrálnom území obce Dúbrava jedného štátneho príslušníka Ukrajiny a 13 štátnych príslušníkov Afganistanu," uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej Polície Agnesa Kopernická. Podozrivého previezli na policajné oddelenie, kde ho podrobia výsluchu.

V piatok popoludní si hraniční policajti z Uble všimli na ceste podozrivé auto. Aj keď malo slovenské evidenčné číslo, patrilo mužovi z Ukrajiny.

Aj deti

Ukrajinec je podozrivý z dôvodu, že sa nápadne blízko pohyboval pri skupinke nelegálnych migrantov z Afganistanu. Medzi týmito cudzincami bolo dokonca aj sedem detí. "Okrem detí zadržali hraniční policajti aj jednu ženu a piatich mužov," dodala Kopernická.

Muža obvinili

Policajti ich predviedli na oddelenie. O osude muža z Ukrajiny budú rozhodovať v najbližších dňoch. Podľa polície ide  o prevádzača. "Štátneho príslušníka Ukrajiny prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii, pre podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva," upresnila Agnesa Kopernická. Podozrivý muž je stále umiestnený v cele policajného zaistenia.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy