Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bezdomovec (57) sa chcel zabiť. Policajti mu zachránili život
Zdielať na

Bezdomovec (57) sa chcel zabiť. Policajti mu zachránili život

CÍFER / Muža zvesili zo stromu v poslednej chvíli. Reč je o dvoch policajtoch z obce Cífer. Keby prišli o niekoľko minút neskôr, 57-ročnému mužovi by už pomôcť nedokázali.

Neboli ešte v službe

Na policajné oddelenie prišiel muž, ktorý oznámil, že jeho kamarát chce spáchať samovraždu. Policajti, ktorí ešte neboli v službe, ihneď nasadli do svojho súkromného auta a vyrazili na miesto.

Obaja policajti prišli do práce skôr a pripravovali sa na nočnú službu. Keď prišiel oznámiť na oddelenie samovraždu svojho kamaráta obyvateľ obce, ihneď kontaktovali hliadku, ktorá bola ešte v službe. Policajti však boli v neďalekej obci a kým by prišli, mohlo byť už neskoro. Preto obaja ešte v civile sadli do auta a vyrazili do neďalekého parku. 

Chcel sa obesiť

"Po príchode sme si všimli, ako pán v spodnej bielizni stojí na sedadle bicykla opretého o strom," opisuje udalosti policajt Miroslav Novosad.

Muž stál na sedadle od bicykla a okolo krku mal slučku. Lano prehodil cez konár a chytal skočiť. "Rozbehol som sa k pánovi a chytil som ho rukami za nohy. Nadvihol som ho, aby som mu zabránil, zoskočiť z bicyklam," dodáva Miroslav Novosad. "Potom sme mu zosadili z krku slučku," pokračuje v príbehu druhý policajt Miloš Gergely.

Muž bez domova

Muž bol podľa ich slov odhodlaný ukončiť svoj život a ich pomoci sa bránil. Hliadke sa ho podarilo upokojiť a vyviesť z lesného porastu na cestu. "Potom sme ho položili na zem, aby sa ukľudnil. Zavolali sme mu záchranku," hovorí Gergely.

Záchranári muža previezli do rúk odborníkov na psychiatriu. Podľa našich informácií je muž bez domova a k tomuto zúfalému činu ho dohnala zlá životná situácia.  

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Najčítanejšie správy