Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Z Bratislavy do Brusselu. Beh za slovenské deti
Zdielať na

Z Bratislavy do Brusselu. Beh za slovenské deti

BRATISLAVA, BRUSEL / Za aký dlhý čas by ste vedeli dobehnúť z Bratislavy až do Bruselu? A dali by ste sa na také niečo vôbec nahovoriť? Skupina bežcov to chce zvládnuť za 8 dní. A nepobežia len pre radosť. Je to pre deti zo Slovenska, ktoré sa údajne stali obeťami obchodovania s ľuďmi a teraz žijú ako bezdomovci v Belgicku. Bežci už mieria do Bruselu a zbierajú peniaze na pomoc týmto deťúrencom.

Bežci z rôznych krajín sveta

Nemci, Belgičania, Francúzi, či Američania sa rozhodli pomôcť slovenským deťom. Len teraz vraj vedia asi o dvoch stovkách prevažne rómskych detí, ktoré sa túlajú po Bruseli. "Som plná energie, letela som sem zo štátov 20 hodín, len aby som sa tohto behu mohla zúčastniť," hovorí Linda z Washingtonu.

Centrum pre deti, ktoré žijú na ulici

"Chceme otvoriť také detské centrum v Brusseli, lebo tam je veľa detí, ktoré žijú v uliciach," hovorí bežkyňa Kristi Lucna. Bežci sa budú striedať každých 10 až 15 kilometrov. Navštívia Prahu, Frankfurt, či Kolín, kde chcú zlákať ďalších, ktorí by sa mohli pridať. "Chceme to zabehnúť za osem dní, počas ktorých dúfam, že vyzbierame dosť peňazí, aby sme všetkým deťom pomohli," hovorí organizátor behu Phil Lane.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy