Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hluchá a dezorientovaná. Levočanke pomohli dobrí ľudia
Zdielať na

Hluchá a dezorientovaná. Levočanke pomohli dobrí ľudia

SNINA / Hluchonemá žena v Snine zažila situáciu, na ktorú nikdy nezabudne. V autobuse z Prahy zaspala. A zobudila sa až 150 kilometrov od jej domova. Nešťastnej stratenej hluchej a nemej žene privolali ostatní cestujúci mestských policajtov.

Nepočula vodiča hlásiť zastávku

Prišla autobusom z Prahy. Všetci cestujúci si vzali svoje batožiny, vystúpili a každý šiel svojou cestou. Okrem jedenej, pani Verony. Tá zostala na autobusovej stanici nehybne stáť.

Podľa informácií, ktoré máme, mala Verona vystúpiť v Levoči. V týchto autobusoch medzinárodnej prepravy vodič do mikrofónu hlási, v ktorom meste sa práve nachádzajú. Lenže žena má slabý sluch, nemohla to počuť. A tak sa autobusom nechtiac priviezla až do Sniny.

Do Levoče ju previezli zadarmo

"Sme Slovenský červený kríž a poskytujeme prvú pomoc, takže sme sa pani Verone snažili pomôcť," vraví riaditeľka Slovenského červeného kríža v Snine Anna Pavlíková. Nešťastnú cestovateľku sem previezli mestskí policajti. Strávila tu celý deň. Dali jej raňajky, obed a dostala aj jedlo na cestu.

Riaditeľka Červeného kríža zalarmovala aj Mestský úrad v Levoči. Tam jej potvrdili, že žena je hluchonemá a doma na ňu čaká šesť detí. Vodičovi autobusu bolo ľúto úbohej ženy a tak sa ponúkol, že ju odvezie rovno domov a zadarmo.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy