Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Výstup na Priečne sedlo. Nie je to také ľahké...
Zdielať na

Výstup na Priečne sedlo. Nie je to také ľahké...

VYSOKÉ TATRY / Prvý deň letnej sezóny v Tatrách vyšiel po všetkých stránkach. Vynikajúce počasie, veľa turistov a to aj v tých väčších výškach. Ani horská služba nemusela zasahovať. Naši kolegovia nakrúcali vo výške 2 352 metrov, v Priečnom sedle.

Chvíľu krásna dolina, chvíľu hmla...

Prvý deň letnej sezóny vyzeral na hromy a blesky, nakoniec sa však nič nekonalo. Chvíľu bolo vidieť celú dolinu, neskôr vôbec nič. "Pozeral som sa na pleso. Otočil som sa a zrazu prišla hmla," hovorí český turista.

Ako býva v Tatrách zvykom, počasie sa menilo každú minútu. Túra do Priečneho sedla sa považuje za jednu z náročnejších a dá poriadne zabrať. "Prešiel som okolo Teryho chaty, okolo plies, nastupujem do Pfinovej kopy, potom dole a do Priečneho sedla," opisuje trasu túry Jožo Kubáni.

Buďte ohľaduplní...

Po serpentínach sme sa dostali ku krátkemu snehovému polu. Niektorí ho zdolávali s mačkami, niektorí len ta naľahko. V Priečnom sedle treba veľa ohľaduplnosti.

Hore skalou, ktorá ma 60 stupňov sa častokrát vyberú i tí menej skúsení a majú problém pohnúť sa. "Príšerné," hovorí jedna z turistiek. O čo väčšia námaha, to väčšia radosť hore. Bolo tam plno. 80 percent turistov z Česka, Slovákov žiaľ minimum.

Téme sa venuje  reportér Jožo Kubáni. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy