Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jedovatý had v ambulancii. Vypadol pacientovi z montérok
Zdielať na

Jedovatý had v ambulancii. Vypadol pacientovi z montérok

ĽUBOTÍN / Približne 30-centimetrová vretenica sa viezla na severovýchode Slovenska v záchranárskom vrtuľníku a nikto o jej prítomnosti na palube ani len netušil. Dokonca ani pacient, ktorý ju mal vo vrecku monterkovej bundy a ktorého paradoxne viezli na ošetrenie práve preto, že ho uštipol had.

Nespanikárila, hada odfotila

Františka po uštipnutí hadom previezol vrtuľník do staroľubovnianskej nemocnice, na ošetrovni si sadol na posteľ, sestrička s lekárkou urobili potrebné ošetrenia a potom to prišlo. Keď si pacient obliekal monterkovú blúzu, vypadol mu z nej had. 

"Najprv som sa zľakla, takisto sa zľakla aj sestrička," opisuje ošetrujúca lekárka Alena Konkoľová. Najskôr to bol šok, ale lekárka nespanikárila a hada si dokonca stihla ešte aj odfotiť.

Museli by núdzovo pristáť

Nuž, ale kým doktorka mala kde odskočiť, o čosi komplikovanješie by to zrejme mali zachránari vo vrtuľníku. Keď si viedol jeden z nich Františka na palubu, obaja ani len netušili, že si vezú ešte jedného pasažiera. Čo by sa teda stalo, keby had vyliezol z bundy už počas letu?

"Ak na palube dôjde k ťažko predvídateľnej situácii pilot by hľadal miesto na núdzové pristátie," informuje hovorkyňa ATE Zuzana Turočeková. Hada nakoniec vyniesol z ambulancie pracovník ochranky v krabici.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy