Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ľubotínčana (40) uhryzla do ruky jedovatá vretenica
Zdielať na

Ľubotínčana (40) uhryzla do ruky jedovatá vretenica

ĽuBOTÍN - Štyridsaťročnéhoročného muža v sobotu popoludní uštipol do ruky had. Mal na neho údajne vyskočiť z trávy. Ľudia z dediny tvrdia, že hadov je v tomto období veľmi veľa a vyhrievajú sa iba niekoľko metrov od rodinných domov.

Muž pomáhal pri zatepľovaní

Všetko sa to malo odohrať pri jednom z panelákov. Uštipnutý muž tu pomáhal pri zatepľovaní. Robotník tvrdil, že ani sám nevie ako a už bol uhryznutý.

Našťastie práve išla okolo policajná hliadka a tá okamžite volala záchranku. Muž si zrejme spomenul na dobré rady a zapamätal si, ako had vyzeral. Podľa jeho popisu išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o jedovatú vretenicu.

"Naši záchranári ošetrili muža, ktorého uhryzol do ruky had. Ruka mu tŕpla a opuchla. Posádka ho odovzdala leteckej záchrannej službe," vraví hovorkyňa záchrannej služby Alena Lacyková-Krčová. 

Hadov je v dedine viac než dosť

Pomoc bola privolaná včas. Už v sanitke dostal muž na ruku škrtidlo, aby sa jed rýchlo nešíril. Presne podľa predpisov si ho muž ani nevysal ústami. Ľudia sa ale oveľa viac ako o uštipnutého muža, zaujímali o záchranársky vrtuľník a utekali na ihrisko po čo najlepšie zábery.

Ľubotínčania hovoria v ich dedine o invázii hadov, je ich požehnane a majú obavy, aby hlavne malé deti na nich nestúpili a nedopadlo to oveľa tragickejšie ako teraz.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy