Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mimoriadna situácia v Rožňave. Na pomoc prišlo vojsko
Zdielať na

Mimoriadna situácia v Rožňave. Na pomoc prišlo vojsko

ROŽŇAVA / Mestom Rožňava sa v nedeľu popoludní prehnala poriadna prietrž mračien. Okrem valiacej sa vody ľudí vystrašilo aj krupobytie. Z neba padali ľadové krúpy veľké ako hrach. Mesto preto vyhlásilo mimoriadnu situáciu a stav ohrozenia. Pod vodou je celé jedno sídlisko a dážď neustal ani v pondelok.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Voda zaplavila všetko

Rožňavským hasičom museli prísť na pomoc jednotky z Dobšinej a Moldavy nad Bodvou. Počas piatich hodín mali nahlásených až 12 udalostí, väčšinou išlo o povodne.

Voda zaplavila suterény v rodinných domoch a pivnice v panelákoch. "Do pivníc, do kočikární, všade," hovorí jeden z obyvateľov paneláku na rožňavskom sídlisku. hasiči vodu museli odčerpávať. Na parkoviská použili pohyblivé čerpadlá.

Na pomoc privolané aj vojsko

Počas búrky zasiahol blesk záhradnú chatku, ktorej strecha zhorela do tla. Ľadové krúpy o veľkosti hrachu boli viditeľné aj dve hodiny po búrke. Obyvatelia Rožňavy si podobnú situáciu nepamätajú. Na pomoc bolo privolané aj vojsko. 

V noci teploty pod nulou

Teplota sa počas noci a utorkového (14. 5.) rána dostane do mínusových hodnôt. Meteorológovia preto očakávajú aj v nižších polohách prízemný mráz.
"Vo výške 5 centimetrov nad povrchom klesne teplota na 0 až -4 stupne Celzia," uviedol meteorológ zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Beránek.

Dodal, že počas noci na utorok (14. 5.) sa ojedinele aj v nížinách, najmä na Záhorí, môže vyskytnúť prízemný mráz.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy