Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počasie sa vyblázni! Čakajte dážď, slnko a opäť dážď
Zdielať na

Počasie sa vyblázni! Čakajte dážď, slnko a opäť dážď

BRATISLAVA / V týchto dňoch neodkladajte dáždniky, ale ani slnečné okuliare. Kým v pondelok a utorok sa slnko na chvíľku schová za mraky, v stredu sa vyčasí. A víkend? Ten vraj bude, opäť, upršaný.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pršať bude najmä na východe a západe

Dážď k nám prinesie oblasť nízkeho tlaku vzduchu, ktorá sa presúva od Jadranu bližšie k nášmu územiu. Preto dnes máme na západnom Slovensku veľa oblačnosti a teplota je o niečo nižšia.

Na západnom a strednom Slovensku pritom treba rátať aj s intenzívnymi lejakmi a nárazovým vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to upozorňuje výstrahou 1. stupňa. 

Výstraha platí pre západné a stredné Slovensko oddnes od 14.00 h do utorka (7.5.) do 15.00 h. Podľa SHMÚ môže pri búrkach spadnúť 20 až 40 mm zrážok, navyše ich môže sprevádzať aj nárazový vietor s rýchlosťou 15 až 20 m/s.

Stred týždňa bude o niečo krajší

Meteorológovia predpokladajú, že búrková činnosť sa v utorok presunie aj do východnej časti Prešovského a Košického kraja. Streda bude však zase o niečo krajšia a oblačnosti ubudne.

Vo štvrtok bude teplo, no od piatku k nám bude prúdiť z Čiech studený front spojený s plytkou brázdou nízkeho tlaku. A to opäť ovplyvní naše počasie. Víkend by mal byť teda opäť upršaný. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Počasie_žena_slnko_pekné_dáždnik_dievča_koláž

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy