Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovenské cesty? Aj my máme lepšie, tvrdí Iránec
Zdielať na

Slovenské cesty? Aj my máme lepšie, tvrdí Iránec

HANDLOVÁ / Cesta prvej triedy medzi Trenčínom a Prievidzou je vo veľmi zlom stave. Nemyslia si to už len slovenskí vodiči, ale najnovšie si osvojil tento názor aj istý iránsky vodič, ktorý tu žije so svojou slovenskou manželkou už vyše roka. Cesty v takom dezolátnom stave vraj ešte nevidel.

Vodiči sa sústavne sťažujú

"Úplne sme si zničili na ceste E572 medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom pneumatiky," píše Iránec, ktorý má za manželku Slovenku a spolu žijú už viac ako rok v Bratislave. "Cesta je v katastrofálnom stave a viacero áut si tu už poškodilo svoje nápravy," dopĺňa. 

Za pravdu mu dáva aj Slovenská správa ciest. Podľa správy z roku 2009 je v nevyhovujúcom stave takmer 96 percent cesty 1/50 v tomto okrese. Súvislá oprava povrchu vozovky sa tu navyše už nerobila niekoľko rokov. Navyše, táto zima dala spomínanej ceste riadne zabrať.

Výtlky odstraňujú priebežne

Aj preto sú po celom úseku cesty stovky podobne obrovských výtlkov. Vodiči musia na niektorých miestach jazdiť dokonca v protismere. Sťažujú sa však nielen oni, ale aj policajti.

Napriek tomu, že táto cesta je vedená ako komunikácia medzinárodného významu, na niektorých miestach pripomína skôr tankodrom. "V roku 2012 sme správcovi cesty zaslali až 11 rozsiahlych podnetov v súvislosti s katastrofálnym stavom cesty 1/50," hovorí trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Výtlky sa podľa Ivety Fedorovej, hovorkyne Slovenskej správy ciest, odstraňujú  priebežne. Medzi Ráztočnom a Handlovou a medzi Oslanmi a Zemianskymi Kostoľanmisa pritom plátali výtlky v polovici marca tohto roku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy