Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Radoslav nevidel syna (6) mesiace. Vraj ho ukrýva matka
Zdielať na

Radoslav nevidel syna (6) mesiace. Vraj ho ukrýva matka

Zdroj: TV JOJ

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Prišiel o 6-ročného syna a manželku. Nešťastný otec tvrdí, že po rozvode sa mu zrútil svet. Jeho bývalá žena mu vraj bráni v tom, aby sa so synom stretával. Dokonca netuší, kde žijú. Podľa polície sa matka s dieťaťom pred exmanželom ukrýva.

Zúfalý otec prosí o pomoc

Zúfalý otec cestuje po mestách na východnom Slovensku a na budovy lepí plagáty s fotografiou svojho malého syna Adamka. Tvrdí, že ho nevidel už niekoľko mesiacov. "Dúfal som, že to niečo urýchli, že sa ľudia zobudia," vraví Radoslav Hakulin. 

"Centrum má informácie o tomto prípade, bohužiaľ nemôže konať veľmi rýchlo, musí počkať na vyjadrenie partnerského orgánu," potvrdila riaditeľka CIPC Andrea Cisárová.

Po rozvode zveril súd dieťa matke. Radoslav sa s ním stretával každý párny víkend. Potom však prišla zmena. "Povedala mi, že na dva tri mesiace chce ísť na Malorku a potom do Austrálie. Tak s tým som nesúhlasil a ani nikdy nebudem," hovorí Radoslav.

"Matka nemôže bez súhlasu svojho partnera vycestovať so svojím dieťaťom mimo územia Slovenskej republiky," doplnila Cisárová. Otec dieťaťa sa sťažuje, že odvtedy syna nevidel. Na súdy vraj odniesol množstvo sťažností, no ako sám hovorí, zamietli ich. Radoslav sa preto obrátil na políciu.

Dieťa zveril súd matke

"Oddelenie pátrania OR PZ v Košiciach po menovaných vyhlásili pátranie," potvrdil košický policajný hovorca Alexander Szabó. Podľa našich posledných informácii je však v týchto chvíľach po matke a synovi pátranie odvolané.

"Matka so svojím maloletým synom, ktorý je po rozvode v starostlivosti matky, sú v poriadku. Využíva svoje právo a nedáva súhlas na zverejnenie adresy jej terajšieho pobytu," doplnil Szabó.

S matkou dieťaťa sa nám podarilo skontaktovať, komunikovala cez SMS-ky. Poslala nám takéto vyjadrenie. "V najbližšej dobe uverejním k predmetnej veci oficiálnu tlačovú správu," píše v stanovisku pani Eva. Radoslav dokonca ponúka finančnú odmenu pre toho, kto mu poskytne akékoľvek informácie o synovi.  Požiadal aj súd, aby upravili rodičovské práva.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy