Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Chlapci chceli vyskúšať, čo sa naučili v škole a podpálili tonu slamy
Zdielať na

Chlapci chceli vyskúšať, čo sa naučili v škole a podpálili tonu slamy

NITRA / Dvaja žiaci zo základnej školy si chceli vyskúšať v praxi, čo sa naučili na hodine fyziky. A spôsobili rozsiahli požiar. 13-ročný chlapec a o rok starší kamarát nešťastnou náhodou podpálili v areáli družstva tony slamy.

Predvádzal fyziku v praxi

Na hodine fyziky 13-ročný Róbert preberal čo spôsobí sprej v kombinácii s ohňom. Pred 14-ročným kamarátom sa to rozhodol predviesť v praxi. "Im to ani nenapadlo, že je tam stoh a môžu niečo zlé spraviť," povedala mama jedného z nich.

60 ton kŕmnej slamy uloženej pod prístreškom v sekunde vzbĺklo ako fakľa. Školáci pochopili, že je zle a ušli preč. "Oni prišli domov, on utekal do izby a len sedel, sedel a ja som nevedela čo sa deje," pokračuje mama. Plamene šľahali do výšok. S ohňom bojovali hasiči. Dym bolo vidieť naďaleko.

Nevedia, čím budú kŕmiť zvieratá

"Oheň bol na viacerých miestach zapálený, takže komplexne to horelo. Keby fajčili nepoviem, ale takáto hlúposť," dodáva mama. 300 balíkov slamy zhorelo do tla. Zničený je aj prístrešok, pod ktorým bola uložená. Požiar slamy, ktorá zhorela úplne do tla urobil poľnohospodárom poriadny škrt cez rozpočet. Nevedia totiž s čím budú teraz kŕmiť zvieratá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články