Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chceli nový výťah, chodia po schodoch. Dodať im mali iný model
Zdielať na

Chceli nový výťah, chodia po schodoch. Dodať im mali iný model

VRANOV NAD TOPĽOU / Chceli nový výťah a teraz chodia po schodoch. Takto dopadli obyvatelia jedného z panelákov vo Vranove nad Topľou. Bytové družstvo výťah objednalo, firma dodala. Ale vraj nie je taký, aký chceli. Preto ho nevyužívajú a odmietajú zaplatiť.

Obyvatelia jedného z panelákov vo Vranove nad Topľou zaplatili za nový výťah niekoľko tisíc eur. Stále však chodia po schodoch. Výťah je síce funkčný, ale zamknutý. Bytové družstvo ako objednávateľ odmieta doplatiť faktúry. Nespokojní sú aj nájomníci.

Namontovali im iný výťah

Podľa nich im namontovali iný výťah, ako si objednali. "Návštevy nechcú k nám chodiť, lebo výťahy nie sú v poriadku," hovorí obyvateľ paneláku. Vyšliapať na ôsme poschodie 128 schodov dá poriadne zabrať.

Bytové družstvo poukazuje na certifikát zhody. Na ňom je napísané, že ide o výťah typu UT 400, no v záverečnom hodnotení je už napísaný výťah typu UT 320. Dodávateľ tvrdí, že ide len o preklep a riešia to už právnici.

Všetko je v poriadku, tvrdí dodávateľ

Podľa dodávateľa výťahu do paneláku bol dodaný ten výťah, ktorý si objednali. "Samozrejme, však tam sú výpočty, tam je dokumentácia," uviedol Pavol Tuchyňa, dodávateľ výťahu.

Nespokojní nájomníci a bytové družstvo sú presvedčení, že majú niečo, čo si neobjednali. Zistili to vraj aj podľa rozmerov kabíny. "Kabína je menšia. Čiže oni toto, čo deklarujú, nie je pravda. Tak ja sa potom pýtam ešte raz, kto aký výťah dodal," hovorí Vojtech Loja, predseda Bytového družstva vo Vranove nad Topľou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy