Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Absurdné! Auto si poškodíte na výtlku, môžete dostať pokutu
Zdielať na

Absurdné! Auto si poškodíte na výtlku, môžete dostať pokutu

BANSKÁ BYSTRICA / Slovenské cesty sú ako ementál. Každá jazda je skúškou vodičskej zručnosti a tlmičov. Jamy sú v týchto dňoch plné vody a tak autá často končia s preseknutými pneumatikami. V Banskej bystrici výtlky označili no a vodičom hrozia ešte ako bonus pokuty.

Výtlky sú v tomto počasí plné vody a častokrát sa nedá odhadnúť, aké sú hlboké. Cesta na výjazde z Banskej Bystrice je lemovaná polámanými puklicami, ktoré tam nechali rozhorčení vodiči. Zničené pneumatiky a pokrivené disky sú tu na programe niekoľkokrát za deň. "Po boku sú mláky, takže ja som tu jamu absolútne nevidela. Teraz ju merali a má vraj 17 centimetrov," hovorí vodička, ktorá doplatila na vodou zaliate výtlky.

Autá končia v servisoch. Vodiči majú neplánované, niekedy niekoľko tisícové výdavky. Vymáhanie škody je otázne, keďže správca výtlky označil. "Nepreplatí mi to nikto, lebo tam dobrých 400 metrov od tej jamy je značka," dodáva vodička.

Zničíte si auto, hrozí vám pokuta

Hoci si na takýchto jamách denne zničí kolesá niekoľko vodičov, iba málokto to ohlási na polícii. Paradoxne im totiž hrozia aj pokuty za nerešpektovanie značky. A to aj napriek tomu, že hlbokú jamu nevideli a nemali sa jej ako vyhnúť. "V prípade, že škodová udalosť je zapríčinená vodičom, môže mu byť na mieste uložená bloková pokuta až do výšky 60 eur," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Samá jama

"Viete čo, je to absurdné, pretože pomaly ani jedna križovatka v Bystrici nie je bez takých výmoľov, hlbokých jám," hovorí vodič. Aj jedna z ciest v Banskej bystrici je na zozname opráv. Kedy reálne diery zmiznú ťažko povedať, keďže to v zlom počasí nejde.

Kompletné opravy však budú robiť najskôr v Marci. "Potrebujeme jeden až dva suché dni, kedy tá oprava m,ôže mať určitú účinnosť," uviedol Filip Roháček, hovorca Mestského úradu Banská Bystrica.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy