Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Cesty sú stále zradné. Vodičov ohrozuje sneh aj poľadovica
Zdielať na

Cesty sú stále zradné. Vodičov ohrozuje sneh aj poľadovica

Ak sa dnes chystáte na cesty ako vodič, dávajte si dobrý pozor. Meteorológovia varujú pred poľadovicou a ich výstrahy sú aktuálne počas celého dňa. Viaceré cesty sú navyše neupravené. Teraz vám ponúkame zozbierané informácie.

Ako vidieť na mapke, ktorú si môžete pozrieť na našom videu, výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu neobišli žiadny kraj. Od rána platí výstraha prvého stupňa. Na cestách dnes nebude najbezpečnejšie až do ôsmej večer.

Výstrahy neobišli žiadny kraj

Kým niekde sa biela násielka topí a cesty sú mokré, inde je zase sneh zľadovatený a na viacerých miestach sa sype nový. Poľadovica je hrozbou v Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Navyše vodičov ohrozujú aj snehové jazyky a záveje, a to na celom území, okrem Košického kraja.

Podľa webu zjazdnosť.sk bola v ranných hodinách tenká vrstva zľadovateného snehu, námraza či poľadovica na niektorých úsekoch ciest severovýchodného Slovenska, najmä v okolí mesta Bardejov. Polícia upozorňuje na poľadovicu na území celého Bratislavského kraja. Aj napriek posypom sú cesty klzké a od polnoci zaznamenali až sedem škodových udalostí.

Pred Donovalmi skrížený kamión

Dopravu medzi Ružomberkom a Banskou Bystricou skomplikoval dnes ráno skrížený kamión. Ten približne o pol deviatej zablokoval pred Donovalmi oba jazdné pruhy. Kamión bol našťastie prázdny, a tak hasiči cestu pomerne rýchlo sprejazdnili. Kamión sa skrížil neďaleko Korytnice. Cesta medzi Ružomberkom a Donovalmi bola úplne zablokovaná. V oboch smeroch sa tvorili niekoľkokilometrové kolóny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Cesta_zasnežená_autá

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy