Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Trapas či hit? Toto je hymna Košíc, ktorá má reprezentovať
Zdielať na

Trapas či hit? Toto je hymna Košíc, ktorá má reprezentovať

Košice sa na rok 2013 stali Hlavným európskym mestom a poňali to naozaj veľkolepo. Otvárací ceremoniál je na programe už najbližší víkend a organizátori očakávajú, že sa na ňom zúčastní približne 30 000 ľudí. V nedeľu bude v hokejovej Steel Aréne koncertovať Jamiroquai.

Veľké divadlo v centre mesta

Na dvojdňový otvárací ceremoniál sa podľa organizátorov akreditovalo okolo dvesto slovenských a zahraničných novinárov. "Široká verejnosť dianie v divadle bude môcť sledovať na veľkoplošných obrazovkách pri Dolnej bráne. Pripravili sme aj online prenos nielen z divadla, ale aj z veľkolepej šou pri Dolnej bráne na našej internetovej stránke,“ uviedol riaditeľ tímu EMHK Košice 2013 Ján Sudzina.

Podľa jeho vyjadrenia symbolicky odštartujú novú éru mesta. Veľká otváracia show sľubuje mnoho známych mien ako sú japonský bubenícky majster Ichitaro, francúzski pouliční umelci a hudobný producent Stroon, majstri sveta v beatboxe Under Kontrol z Marseille, známe košické kapely a hudobníci Peter Bič Project, Marián Čekovský, Lukáš Adamec, Nataša Džunková a Stanica Projekt.

Unikla hymna

Zo slovenskej hudobnej scény sa v programe objavia aj The Cubes, Orchester Jeana Valjeana, Chiki liki tu-a, Šarišská nátierka, Derevjanky a ďalší. Ako uviedol hlavný koordinátor podujatia Lumír Mati, okrem toho sa môžu návštevníci tešiť aj na veľký ohňostroj, v rámci ktorého budú prezentované najčerstvejšie pyrotechnické novinky prvýkrát predvedené len na minuloročnom festivale v Monaku.

Na internete sa objavila nahrávka hymny, v ktorej si zaspievalikatka Knechtová, Lukáš Adamec, Nataša Džunková a tiež Marián Čekovský. Práve on zložil aj hudbu.

Autorom textu je Vladimír Krauzs. O tom, či sa stane hitom je predčasné hovoriť. Vypočujte si ju a posúďte sami. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

ISIFA/kosice2013.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy