Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nákupné šialenstvo! Výpredaje nalákali do obchodov tisíce ľudí
Zdielať na

Nákupné šialenstvo! Výpredaje nalákali do obchodov tisíce ľudí

Ak nepatríte práve medzi tých, ktorí sú zásobení poriadnou dávkou trpezlivosti a pevných nervov, nákupným centrám sa v týchto dňoch radšej oblúkom vyhýbajte!

Kolóny vonku aj vo vnútri

Na parkoviskách sa tvoria dlhé kolóny a na to, aby ste zaparkovali musíte mať skutočne šťastie. Plno je aj vo vnútri nákupných centier. Ľudia kupujú všetko, čo má výhodnú cenu. "Dnes som si kúpil tréningové veci, majú ich dobre v zľave, takže som si kúpil viacej. Som rád, že sú tieto zľavy," hovorí zákazník.

Už aj v poľských obchodoch svietia zaujímavé zľavy, žiadne výpredajové šialenstvo sa ale nekoná. Mesto Nový Sonč na Slovensko-Poľskom pohraniči je celoročne navštevované húfmi Slovákov. A tak tomu bolo aj vo štvrtok. Prilákali ich samozrejme zaujímavé zľavy. "No počítali sme s tým, že budú dobré ceny," hovoria kupujúci.

Plno je aj v Parndorfe

50 až 70 percentné zľavy lákali ľudí hlavne do obchodov s oblečením. Míňali usporené ale aj darované peniaze. "Veľké zľavy už majú v Pešti, respektíve v Győri, ale takéto obchodíky v menších mestách, s tým začnú až v januári," povedala zákazníčka obchodu v Maďarsku. Rozdiel je nielen v ponuke, či načasovaní zliav, ale najmä v percentuálnej výške ponúknutej zľavy.

Pri nákupe vo vidieckych obchodíkoch môžu ľudia o 70 a viac percentných zľavách len snívať. Väčšina si to na výpredaje zamieri do veľkých miest, malé obchodíky tak zívajú prázdnotou.

Vo veľkom Slováci nakupujú aj v susednom Rakúsku. Rakúsky Parndorf ponúka zľavy aj do výšky 70 percent. "Radi by sme sa vyhli týmto preplneným obchodom, ale bohužiaľ som tu teraz, takže nemáme na výber," hovoria Slováci.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy