Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rescue fórum 2012. Crash testy vyrážali dych
Zdielať na

Rescue fórum 2012. Crash testy vyrážali dych

V Žiline sa stretli záchranári na piatom ročníku Rescue fórum 2012. V teoretickej časti hovorili aj o živelných pohromách, pre ľudí však bola atraktívnejšia praktická časť. Pozrite sa...

K dopravnej nehode dodávky s nákladným autom na miesto prichádzajú ako prví hasiči. Zranených najskôr roztriedia a ošetria, potom už svoju prácu preberajú záchranári a policajti. Samozrejme dôležitá je aj komunikácia s operačným strediskom tiesňovej linky 112.

Crash testy vyrážali dych

Okrem simulovanej nehody si ľudia mohli vyskúšať takzvané opité okuliare a simulátor nárazu. Hrobové ticho však nastalo v momente, keď sa robili crash testy. V 50-kilometrovej rýchlosti osobné auto zrazilo chodca s menom Oskar, našťastie však išlo len o testovaciu figúrku. To, ako Oskar skončil po náraze, ľuďom vyrazilo dych. "Aby to videli istým spôsobom na ostro, čo sa deje v prípade dopravnej nehody," hovorí dopravný analytik Maroš Palesch.

Najlepší hasiči z Prahy

Svoje sily si zmerali aj hasiči, ktorí súťažili pod prísnym rozhodcovským dozorom. Vyslobodzovali zranenú osobu z havarovaného auta. Najlepšie zohratí boli hasiči z Prahy. "Mali sme šťastie. Ako na situáciu, tak sa nám podarilo všetko, čo sme chceli," hovorí Jiří Jarovský, profesionálny hasič z Prahy.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy