Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Most Chucka Norrisa v Bratislave je, pre istotu
Zdielať na

Most Chucka Norrisa v Bratislave je, pre istotu

Chuckovi Norrisovi sa ako jedinému podarilo presvedčiť svoju babku, že nie je hladný. Chuck Norris prekonal Boltov rekord v behu na 100 metrov o 15 minút. To je len zlomok vtipov, ktoré existujú na adresu "nesmrteľného Chucka Norrisa.

A most Chucka Norrisa v Bratislave predsalen je! A otvorili ho tí, ktorí zahlasovali práve za tento názov. Hoci Bratislavský samosprávny kraj rozhodol inak a cyklomost, ktorý vedie z Devínskej Novej Vsi do rakúska, pomenoval ako Most slobody...

Veľká neprávosť

A tak sa počas víkendu stretla skupinka nadšencov a most otvorila znova. S názvom, ktorí si vybrali v ankete obyvatelia Bratislavy. "Zišli sme sa tu preto, aby sme napravili jednu veľkú neprávosť. Keď sa dokončoval tento most, bratislavský samosprávny kraj zverejnil anketu, v ktorej mohli ľudia hlasovať o názve tohto mosta," začal príhovor Samuel Trnka.

"Ten názov je celý zle a v rozpore so želaním ľudu. A preto dnes spoločne prikladáme ruku k dielu a potom čo si most otvorili radní páni, otvoríme konečne most aj my občania. Ale už poriadne, spravodlivo a so správnym názvom," dodal.

Názov Most Chucka Norrisa získal v ankete 12 599 hlasov. Tento návrh zvíťazil s obrovským náskokom. Názov, ktorý v ankete obsadil druhé miesto - Most Márie Terézie získal o 11-tisíc hlasov menej, 1 393.V návrhoch sa objavili aj názvy ako Most Pavla Demitru, Most L. Meliška či Konečne most. Do ankety sa zapojilo 18 089 respondentov.

Cez Chucka Norrisa sa nedá prejsť...

Most oficiálne otvorili 22. septembra, cyklisti ho však mohli využívať od augusta. Ako uviedol podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja Ivo Nesrovnal, najobľúbenejší názov medzi ľuďmi je vhodný na popularizáciu mosta a tento svoj účel aj splnil. Pomenovanie Most Chucka Norrisa však podľa neho nie je pre stavbu vhodný, keďže "cez Chucka Norrisa nemožno prejsť,“ zavtipkoval podpredseda kraja. Doplnil, že na názve Cyklomost slobody sa dohodli s rakúskou stranou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/twincitydanubeforum.net

Súvisiace články