Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učitelia chystajú štrajk! Deti sa tešia, rodičia hromžia
Zdielať na

Učitelia chystajú štrajk! Deti sa tešia, rodičia hromžia

Vo štvrtok bude mať väčšina školákov prázdniny, aj keď tie letné sa už skončili. Učitelia totiž plánujú štrajkovať. Otázne teraz ale je, kde pracujúci rodičia nechajú svoje deti.

Viacerí školáci zostanú bez dozoru

"Ja ako riaditeľka školy som sa musela prispôsobiť okolnostiam a tak som nariadila riaditeľské voľno," tvrdí riaditeľka Základnej školy Ostredková Erika Drgoňová. Riaditeľské voľno však budú mať aj iné základné školy.

A keďže majú deti voľno ale rodičia do práce ísť musia, otázkou ostáva, kde budú školáci vo štvrtok tráviť čas? "Určite je to problém, pretože nie každý má dedka, nie každý má babku a nie každý má takú možnosť, že ho bude mať kam umiestniť," tvrdí jedna z oslovených mamičiek.

Učiteľom nejde len o platy

Jedným z hlavných dôvodov štrajku je nielen platová situácia zamestnancov v školstve, ale aj požiadavka o celkovo viac peňazí pre školstvo. Ide aj o zabezpečenie učebníc, technického vybavenia, zabezpečenie kvalitného vyučovacieho procesu.

Naopak, nadšenie z voľného štvrtku neskrývajú samotní školáci. Oslovili sme aj centrá voľného času. Mnohé z nich ale budú vo štvrtok taktiež zatvorené. Aj tamojší pedagógovia sa totiž rozhodli podporiť učiteľský štrajk. Našťastie pre rodičov, nie úplne všetci.

Niektorí členovia štrajkového výboru na školách nevylúčili, že by po neúspešnom štvrtkovom štrajku mohli byť v budúcnosti školy zatvorené aj na niekoľko dní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy