Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ministerstvo zdravotníctva ako kaviareň. Za naše dane!
Zdielať na

Ministerstvo zdravotníctva ako kaviareň. Za naše dane!

Viete, koľko eur mesačne ide z našich daní na kávičku ministrov či úradníkov? Údaje na stránke ministerstva zdravotníctva nás prekvapili. Rezort ukázal totiž aj faktúry za kávu, ktorú nakúpili. Lebo bez kávy by to asi nešlo. Aj preto za ňu posledné dva mesiace minuli z našich daní stovky a stovky eur. No vyzerá to tak, že rokovali veľmi často a zrejme od skorého rána do noci.

Za 2 mesiace zaplatili 1600 €

Obyčajné pitie kávy stálo v priebehu dvoch mesiacov ministerstvo zdravotníctva takmer 1600 eur. Keby jedna káva mala stáť 50 centov, museli by ich urobiť viac ako 3000. Otázka preto znie: Kto tie desiatky litrov kávy vypil?

"Len za jeden mesiac ministerka absolvovala viac ako 40 stretnutí so všetkými zúčastnenými stranami, ktorých sa týkali platy lekárov a sestier. Čiže vtedy tu chodili delegácie po 10 ľudí a tie pressostroje sa ani nezastavili," tvrdí hovorkyňa ministerstva Zuzana Čižmáriková.

Časť z tej vysokej sumy  tvorili práve tieto nové kávovary, keďže staré nápor takého množstva kávičkárov nezvládli. "Na ministerstve zdravotníctva sa spotrebuje mesačne približne 10 kíl kávy z toho väčšiu polovicu spotrebuje práve kancelária ministerky," doplnila Čižmáriková.

Bez kávy rokovať nechoďte!

Podľa odborníka na kávu sa takéto dôležité rokovania bez tohto hnedého nápoja nezaobídu. Dokonca práve káva môže zúčastneným pomôcť nájsť riešenie problému oveľa rýchlejšie.

"Často navštevovali kaviarne intelektuáli, ktorí potrebovali rozmýšľať a objavili nápoj, ktorý bez toho, aby mali vedľajšie účinky po jeho vypití, dobre sa im rozmýšľalo a vymýšľali nové veci," myslí si odborník na kávui Iavn Oríšek.

Podľa lekárov je však otázne, či si pri takých množstvách kávy bude mať kto onedlho na ministerstve zdravotnítctva sadnúť za rokovací stôl. "Ľudia, ktorí vypijú veľa kávy, majú o 50% vyššiu pravdepodobnosť srdcových záchvatov," doplnila hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Lenka Skalická.

Keďže najbližšie dva mesiace ministerku čaká množstvo rokovaní v súvislosti s jednou zdravotnou poisťovňou, pri tak veľkej spotrebe kávy by sa im zrejme oplatilo namiesto týchto fikusov nasadiť kávovníky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy