Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čierny Ružomberok. S cirkusom prišla tma
Zdielať na

Čierny Ružomberok. S cirkusom prišla tma

Na televíziu JOJ sa obrátili obyvatelia Tatranskej ulice v Ružomberku. Už niekoľko dní im nefunguje verejné osvetlenie. Lampy podľa nich prestali svietiť po príchode veľkého cirkusu. Kým ten je celú noc vysvietený, obyvatelia na okraji Ružomberka musia prechádzať tmavou ulicou. Niektorí majú podozrenie, či sa cirkusanti nenapojili na čierno.

Vo večerných hodinách sme sa presvedčili, že na Tatranskej ulici skutočne nesvieti ani jedna lampa verejného osvetlenia. Cirkus, ktorý je neďaleko, však s dodávkou elektrickej energie zjavne žiadny problém nemá.

V cirkuse svetlo, na ulici tma

"Nikto nám nič nepovedal, ale presne toto isté bolo aj minulý rok, keď tento cirkus tu bol. Odíde cirkus a bude svetlo," skonštatoval jeden z miestnych obyvateľov.

Cirkus je vysvietený zo všetkých strán, kým obyvatelia tejto okrajovej časti Ružomberka musia prechádzať tmavou ulicou. Lampy nesvietia pri hlavnej ceste, ani medzi panelákmi. Nebyť blízkej fabriky bola by tu úplná tma. Ľudia sa boja večer vychádzať.

Čierny odber?

Padlo dokonca podozrenie, či sa cirkusanti nenapojili k elektrickej sieti načierno. Opýtali sme sa na to preto kompetentných. Na naše počudovanie o spomínanom probléme s osvetlením na technických službách mesta nevedeli, keďže nikto z obyvateľov to nenahlásil. Napokon sme dostali informáciu, že výpadok osvetlenia skutočne spôsobil, aj keď nevedome, cirkus.

"Čidlo, ktoré za normálnych podmienok spúšťa pouličné osvetlenie, osvetľuje reflektor z cirkusu. Preto sa s najväčšou pravdepodobnosťou lampy nezapínajú. Pre budúcnosť je potrebné, aby sa k súhlasu na prevádzku zábavného zariadenia vyjadril aj správca verejného osvetlenia so svojimi podmienkami. Tento krok sa v súčasnom stave evidentne zanedbal," píše sa vo vyjadrení Technických služieb Ružomberok.

Buď svetlo

V najbližších dňoch má byť zapínanie pouličného osvetlenia na Tatranskej ulici premontované z automatického na manuálne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy