Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Lipšic ukázal posilu, bývalého novinára Žitňanského
Zdielať na

Lipšic ukázal posilu, bývalého novinára Žitňanského

Vláda ide opäť trestať poctivých živnostníkov. A to zmenou zákona o sociálnom poistení, ktorý zvýši ich odvody a dane. Povedal to bývalý ekonomický novinár Robert Žitňanský, nová posila odídenca z KDH Daniela Lipšica.

Cestičky, ako oklamať štát

„Novela obmedzí ekonomickú slobodu, bude menej práce a ľudia začnú hľadať cestičky, ako sa zničujúcim odvodom vyhnúť,“ vyhlásil bývalý novinár.

Podľa neho by mala vláda prestať chodiť za veľkými investormi a pomoc by mala ponúknuť malým a stredným podnikateľom: „Práve oni vytvárajú prácu vo svojom regióne a na rozdiel od veľkých nadnárodných firiem nezanechávajú za sebou prázdne výrobné haly.“

Tím bez strany

Robert Žitňanský je bývalý ekonomický novinár, ktorý sa rozhodol pracovať pre ekonomický tím Daniela Lipšica. „Od začiatku som presvedčený o tom, že ak má byť naša iniciatíva úspešná, musí mať najlepší ekonomický tím. Som rád, že zatiaľ sa nám darí tento zámer naplniť,“ zhodnotil Žitňanského rozhodnutie Daniel Lipšic.

Exminister vnútra odišiel nedávno z Kresťansko-demokratického hnutia. Odmieta však hovoriť o založení strany. Takto na prvej tlačovke vysvetľoval svoju víziu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy