Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pozor, tankodrom! Nová dopravná značka na Spiši
Zdielať na

Pozor, tankodrom! Nová dopravná značka na Spiši

Na Spiši je nová dopravná značka! A zrejme nemá na celom svete obdobu. Úplne presne však vystihuje stav ciest, ktorý miestni nazývajú tankodrom.

Je to starý-známy fakt. Cesty sú na väčšine územia Slovenska v úbohom stave. Neďaleko Slovenského raja miestny ľudový umelec upravil dopravnú značku do podoby, ktorá presne určuje, akému dopravnému prostriedku je hrboľatá vozovka plná jám určená.

Kto má tank, môže sa usmievať...

Nerovnosť na nerovnosť dávajú poriadne zabrať tlmičom áut. Domáci síce vedia, že na ceste na Čingov treba spomaliť, turistov však môže stav vozovky poriadne prekvapiť. Vďaka miestnemu dobrodincovi sú ale teraz upozornení, čo ich čaká. Viacerých vodičov to rozosmialo. "V zahraničí táto značka označuje jeden, dva, tri výtlky, no tu naozaj asi potrebujete tank na takúto cestu...," hovorí jeden z nich.

Maliar tanku sa dopustil priestupku

Ak si autor vynovenej značky pomyslí, že ju treba zlegalizovať a osadiť pri viacerých cestách, má pravdepodobne smolu. Nové druhy značiek musia schváliť slovenskí zákonodarcovia. Preto je iba malá šanca, že by sme sa s podobným označovaním ciest stretávali častejšie.

Autor kresby na značke na Spiši si ňou môže narobiť problémy. Upravovať svojvoľne dopravné značenie je totiž zakázané. Ten, kto poškodí, pozmení, znečistí alebo zničí dopravnú značku, sa dopustí dopravného priestupku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Dopravná_značka_Spiš_tankodrom

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy