Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Kubáni (46) v kopcoch a pešo. Deň prvý, prvé problémy
Zdielať na

Kubáni (46) v kopcoch a pešo. Deň prvý, prvé problémy

Plánuje pokoriť Kriváň, Poľanu a Kráľovu hoľu. A to do nedele. Reč je o reportérovi TV JOJ Jozefovi Kubánim (46). Nie je to však také jednoduché. Prvá etapa? To boli desiatky kilometrov kopcovitým terénom. Pešo...

Otlaky, búrky, zdržanie...

Kráčal od Tatier k Dunaju, prešiel celé Slovensko od jeho najvýchodnejšieho až po najzápadnejší bod a teraz ho opäť páli pod zadkom, a tak na adrenalínovú expedíciu vyráža opäť.

"Som dosť grogy. Starý otlak na malíčku robí menšie peklo," napísal do redakcie po prvom dni na cestách. "Majú byť búrky. Je možné, že cez Kráľovu Hoľu pôjdem až v stredu," dodal Jozef.

Chce vidieť sopku

V Jožovej hlave vzniká cestovateľský plán dobrodružnej cesty. "O čo ide? Ide o tri kopce, také symboly Slovenska, je to Kriváň, Poľana a Kráľová hoľa," hovorí Jožo. Na reportéra čaká viac ako 200 kilometrová túra, nepôjde po ceste, ale bude skákať a štverať sa z kopca na kopec.

Teší sa hlavne na miesta, na ktorých ešte v živote nebol. "Chcem vidieť Poľanu, tam som ešte nebol a je to sopka a chcem to vidieť," dodal cestovateľ.

Žiadny kompas, žiadna mapa...

Jožo si všetko nakrúca, ide bez kompasu a bez mapy. Obavy z toho, že sa stratí, nemá. "Lenivosť, to je moja a obava a že sa mi nebude chcieť. Predsa len som už taký, že sa mi do zimy nechce, ale to všetko zvládnem," tvrdí. Expedíciu by mal ukončiť v dedinke Kriváň.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy