Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prečo neviezol hokejistov vládny špeciál? Nemá v poriadku papiere
Zdielať na

Prečo neviezol hokejistov vládny špeciál? Nemá v poriadku papiere

Podľa informácií, ktoré sú dostupné na internete, má mať slovenská vláda a prezident k dispozícii štyri vládne lietadlá. Našich strieborných hokejistov z Fínska však priviezlo lietadlo súkromnej spoločnosti. V podobných prípadoch to nebýva zvykom a tak sme sa pýtali prečo.

Slovenských hokejistov z majstrovstiev sveta priviezlo lietadlo súkromnej leteckej spoločnosti, hoci vláda ma oficiálne pridelené až štyri lietadlá. "Letka ministerstva vnútra má dva Jaky na stredné trate a potom máme dve lietadlá typu Tupolev, ktoré sú na stredné a dlhé trate," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová.

Nemá STK

Jeden z Tupolevov však bol mimo Slovenska na zahraničnej ceste v USA, na summite NATO s prezidentom Ivanom Gašparovičom. Druhé lietadlo sa však zo svojho miesta nikam nepohlo. Druhý Tupolev stojí už niekoľko mesiacov na letisku. Čaká totiž na STK-čku. "Je pripravené na prelet do Ruska na vykonanie predpísanej údržby," uviedla Garajová.

Oprava potrvá pol roka

Okrem opravy motorov majú zmodernizovať aj prístrojovú výbavu. Oprava by mala trvať pol roka od príletu do opravárenského závodu. Tupolev je pritom v krajinách bývalého sovietskeho zväzu už desaťročia najpoužívanejším dopravným lietadlom.

Lietadlo pomenované podľa významného sovietskeho konštruktéra Tupoleva, v poslednom období už nelieta medzinárodné linky, no v rámci Ruska funguje naďalej. V lietadle sa odvezie 76 až 116 pasažierov.

Do Jaku by sa hokejisti nezmestili

Presne preto, nemohol byť pre hokejistov vyslaný Jak, ktorého kapacita je 24 pasažierov. Len samotných hokejistov bez realizačného tímu  či príbuzných totiž bolo 25.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy