Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jediným kandidátom na predsedu KDH je Figeľ
Zdielať na

Jediným kandidátom na predsedu KDH je Figeľ

Súčasný predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Ján Figeľ je jediným navrhovaným kandidátom na tento post na okresných snemoch. Nového predsedu a nové vedenie strany budú voliť kresťanskí demokrati na sneme 23. júna v Ružomberku. Podpredseda KDH Pavol Abrhan nepredpokladá, že by zo snemov vzišlo aj iné meno kandidáta.

Ako povedal Abrhan, na snemoch sa diskutuje najmä o politickej budúcnosti Daniela Lipšica. "Všetci čakajú na vyjadrenie Daniela Lipšica. Členovia sa na to pýtajú, lebo Lipšic avizoval, že o svojej politickej budúcnosti bude informovať do konca mája. Záujem členov je prirodzený, ale ani my nemáme viac informácií,“ povedal.

Lipšic s KDH nediskutuje

Abrhan berie na vedomie, že Lipšic diskutuje s inými politikmi, avšak je mu ľúto, že nediskutuje o svojej vízii s politikmi v KDH. "Počkám na jeho stanovisko. Neostáva nič iné, len počkať na jeho rozhodnutie,“ dodal. Abrhan pripustil, že Lipšic by svoje rozhodnutie mohol oznámiť v pondelok 28. mája, kedy budú mať kresťanskí demokrati posledné rokovanie predsedníctva v tomto mesiaci.

Lipšic a nová strana?

Lipšic o novej strane podľa medializovaných informácií diskutoval s viacerými politikmi. Ako prvá možný vstup do strany odmietla bývalá premiérka Iveta Radičová. Z KDH nechce odísť ani poslanec NR SR Radoslav Procházka. "Zostávam členom hnutia a neodchádzam do nového projektu. Či vôbec nejaký vznikne, neviem posúdiť, ani sa tým v tejto chvíli nezaoberám,“ povedal Procházka.

Lipšic oslovil aj Krajcera a Miškova

S Lipšicom nepôjde ani Richard Rybníček, pretože nechce vstúpiť do veľkej politiky, ale chce sa venovať Trenčínu, kde je primátorom. S Lipšicom sa však ešte bude rozprávať. Lipšic údajne oslovil aj viacerých nespokojných predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita (SaS), medzi nimi Daniela Krajcera a Juraja Miškova.

Daniel Lipšicsa ešte v marci vyjadril, že rozhodnutie o tom, či kandidovať na post predsedu KDH je veľmi ťažké. "Ja som povedal, že to zvažujem, že musím hovoriť s ľuďmi v KDH v regiónoch, s kolegami, s priateľmi, a potom sa rozhodnem,“ uviedol vtedy Lipšic. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy