Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Svojské pravidlá? Psa z útulku v Komárne niektorí žiadajú márne
Zdielať na

Svojské pravidlá? Psa z útulku v Komárne niektorí žiadajú márne

Až prílišná opatrnosť, alebo zvláštne praktiky? Nad tým si lámu hlavu neúspešní záujemcovia o adopciu psíkov z útulku v Komárne. O tom, kam pôjde psík, rozhoduje výlučne vedúca útulku a záujemcov vraj selektuje svojským spôsobom.

Pán Peter si chcel z komárňanského útulku adoptovať opusteného psíka maďarskej vyžli. No vedúca útulku mu hneď oznámila, že to nebude také jednoduché. Peter Ohlsläger o tom vraví: "Zarazene sa na mňa pozrela, že ja neviem, aký pes je maďarská vyžla. Povedal som jej, že ja som mal maďarskú vyžlu 12 rokov a že som veterinár."

Práve v tejto chvíli vhodnejší...

Ani tieto argumenty nezabrali. Vedúcej útulku sa zdalo nevhodné, aby psík žil v dome matky pána Petra, dôchodkyne. A navyše ho vraj ešte čaká karanténa a kastrácia. Psíka sa nedočkal, ani keď sa po 6 týždňoch opäť  vrátil do útulku. "Zase povedala, že ja nie som vhodný kandidát a že bohužiaľ akurát v tejto chvíli sa našiel vhodnejší..."

Do útulku Dunajka bolo vlani umiestnených takmer 150 psov – 90 z nich už má nový domov. Približne polovica ho našla v zahraničí, čo vyvoláva rôzne dohady. Hovorí Peter Ohlsläger: "A ľudia, ktorí si chcú adoptovať psov, dokonca starajú sa o tých psov, tak jednoducho ten pes po určitom čase zmizne."

Viacerých už znechutila

Vedúca útulku, ktorá rozhoduje a vopred osobne kontroluje podmienky záujemcov o adopciu, nám rozhovor, ktorý poskytla, nakoniec zakázala odvysielať. O psíkov v útulku sa skutočne obetavo stará už takmer desať rokov. Spôsob, ktorým posudzuje výber ich nového domova je síce možno dôkladný, avšak znechutila ním už viacerých záujemcov o adopciu.

Hovorí jedna zo záujemkýň: "Strašne zvláštny výber. Rodiny s malými deťmi nie, s veľkými nie, bezdetné rodiny tiež nie, pracujúci ľudia nie, čo ten pes bude robiť doma sám od siedmej do tretej..."

Zrušenie útulku v Komárne by nikomu neprospelo, najmenej opusteným  zvieratkám, ktoré tam nájdu dočasnú opateru. "Ja by som sa skôr prikláňala k tomu, dať tým novým adaptérom šancu a prísť následne na kontrolu a skontrolovať tie podmienky chovu," hovorí predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Útulok_Dunajka_Komárno

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy