Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Australian Open: Slováci dnes na víťaznej vlne
Zdielať na

Australian Open: Slováci dnes na víťaznej vlne

Archívna reportáž

Až traja slovenskí tenisti sa dnes prebojovali do druhého kola na Australian Open. Ako prvá nám radosť urobila Kristína Kučová, nasledoval ju Norbert Gombos a do tretice Alex Molčan.

Norbert Gombos sa prvýkrát v kariére prebojoval do druhého kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne (75 000 000 AUD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole v dueli dvoch kvalifikantov zdolal Kazacha Timofeja Skatova 6:3, 6:2, 1:6, 6:4 za 173 minút. Súperom zverenca Tibora Tótha a kondičného Dávida Olasza bude finalista z roku 2018 Chorvát Marin Čilič nasadený ako číslo 27.

Ďalej ide aj Kristína Kučová, ktorá sa prebojovala do druhého kola dvojhry. V úvodnom kole si poradila s Japonkou Misaki Doiovou a zdolala ju 6:3, 7:5 za 88 minút. Tridsaťjedenročná Bratislavčanka tak oplatila Japonke prehru z januárového podujatia WTA v Adelaide.

Jej ďalšou súperkou bude Rumunka Sorana Cirsteová (38. WTA), ktorá v úvodnom zápase vyradila Češku Petru Kvitovú.

V premiére v hlavnej súťaži v Melbourne zdolal Alex Molčan ruského „lucky losera“ Romana Safjulllina 6:3, 7:6 (9), 5:7, 7:6 (6). Najlepší slovenský singlista mal pôvodne nastúpiť proti ôsmemu nasadenému Casperovi Ruudovi. Nór však odstúpil z turnaja pre zranenie členka.

Molčan sa o zmene súpera dozvedel na poslednú chvíľu, no nevyviedla ho z miery. V úvode duelu so Safjullinom si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve viedol Rus 5:2, no Molčanovi sa podarilo vyrovnať na 5:5 a vynútiť si tajbrejk. V ňom nevyužil zverenec Karola Becka za stavu 6:3 tri setbaly, v dramatickej koncovke však napokon slávil úspech.

Súvisiace články