Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vlhová má glóbus, Shiffrin prekonala legendu
Zdielať na

Vlhová má glóbus, Shiffrin prekonala legendu

Archívna reportáž

Petra Vlhová síce neovládla preteky v Schladmingu, ale druhým miestom spečatila predčasne zisk malého glóbusu pre najlepšiu slalomárku v tejto sezóne.

​Zatiaľ čo v 1. kole predviedla bezkonkurenčne najrýchlejší čas, v tom druhom bola až piata najlepšia. Nedokázala tak zareagovať na perfektnú jazdu Mikaely Shiffrin. Tá ju vytlačila z prvého miesta. 

"To, čo dosiahla Mikaela... Nechcem povedať, že nikto, ale veľmi dlho to nikto neprekoná. Budem sa snažiť priblížiť k nej. Mikaela je úžasný športovec. Sme spolu celý život. Stále súťažíme. Je to aj pre mňa česť jazdiť v ére, v ktorej jazdí Mikaela Shiffrin," neskrývala svoje uznanie Petra Vlhová. 

"Ale glóbus mám ja. A môžem povedať, že zaslúžene. Moje výkony boli veľmi vyrovnané, dokázala som vyhrávať. Nie raz, ale viackrát za sebou. Ona tento rok nemala také ideálne výkony. Máme ešte pár slalomov pred sebou, bude to stále boj. Ale glóbus je už môj," dodala.

Shiffrin dosiahla 47. víťazstvo v pretekoch jednej disciplíny a prekonala rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil 46-krát v obrovskom slalome.

Súvisiace články