Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najdlhšie krstné meno na svete? To NECHCEŠ!
Zdielať na

Najdlhšie krstné meno na svete? To NECHCEŠ!

Zdroj: pexels.com

Dostať sa do Guinessovej knihy rekordov sa dá mnohými spôsobmi. Jedna žena si povedala, že by rada prekonala nejaký svetový rekord a takpovediac na to "využila" svoju dcéru, respektíve jej meno. Vymyslela vskutku jedinečné meno, ktoré nemá každá druhá žena - vlastne žiadna.

Ak sa vám niekedy nevošlo meno pri vyplňovaní nejakého formuláru, pravdepodobne viete, ako sa musí cítiť žena s najdlhším menom na svete. 

Jej matka chcela prekonať svetový rekord a zároveň pre svoju dcéru vymyslela originálne meno. S pokojom v duši sa dá povedať, že sa jej podarilo oboje. 

V roku 1984 úradníci zapísali do rodného listu meno Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams. Ale ani matku neuspokojilo, a tak vymyslela meno, ktoré má 1019 znakov. 

Jeho vyslovenie je pre smrteľníka prakticky nemožné. Pre zaujímavosť, rodný list meral dva metre. 

Znenie celého mena znie: 

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana. 

;t=2s

Podľa dnes 37-ročnej Jamie, ktorá sa všetkých 1019 znakov naučila naspamäť, jej originálne meno v živote skôr pomohlo ako poškodilo. Vďaka tomu sa dostala do množstva televíznych programov, mohla cestovať a podobne

Súvisiace články