Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Máme majsterku sveta! Monika Chochlíková prepísala históriu
Zdielať na

Máme majsterku sveta! Monika Chochlíková prepísala históriu

Monika Chochlíková vybojovala cez víkend zlato v thajskom boxe. Stalo sa tak priamo v kolíske tohto športu, v Bangkoku. Svetovou šampiónkou sa stala po tvrdom finálovom súboji s tureckou šampiónkou Yaren Kan, ktorá Monike podľahla 30:27. Naša reprezentantka bola takmer vo všetkých aspektoch boja silnejšia.

​Monika bude v thajskom boxe, ale aj v kickboxe reprezentovať Slovensko na Svetových hrách, ktoré sa konajú v júli 2022 v americkom Birminghame.

A je s veľkou pravdepodobnosťou prvým a jediným európskym bojovníkom, ktorý dokázal vyhrať majstrovstvá sveta a Európy v týchto dvoch športoch.

Jednoznačný priebeh súboja

Monike pritom žreb veľmi neprial, keď v prvom kole narazila na neporazenú Švédku a neskôr na veľmi silné súperky z Ruska a domáceho Thajska, ktoré taktiež pomýšľali na zlato. Nečudo, že tréner reprezentácie Tomáš Tadlánek avizoval, že paradoxne najľahší zápas môže Moniku čakať až vo finále.

Tu narazila slovenská reprezentantka na Yaren Kan z Turecka. 

Priebeh súboja bol jednoznačný, keď od úvodu Chochlíková tlačila presnými kopmi a silnejšia bola takmer vo všetkých aspektoch boja. Súperka z Turecka dokázala tomuto tlaku ako tak odolávať iba v prvom kole, keď jej dokonca jeden z piatich rozhodcov prisúdil bod.

To ale bolo zo strany Kan všetko a v ďalších dvoch kolách sme videli dominanciu slovenskej reprezentantky, ktorá si odniesla výhru 30:27 na body.

Súvisiace články