Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Víťazstvo Holanďana Maxa Verstappena si užil aj jeho krajan Thomas Puskailer!
Zdielať na

Víťazstvo Holanďana Maxa Verstappena si užil aj jeho krajan Thomas Puskailer!

Sezóna F1 priniesla tento rok nevídanú drámu. Max Verstappen a Lewis Hamilton mali pred pretekmi zhodne 369,5 bodov. Dráma vygradovala v posledných pretekoch a naviac - v poslednom kole. Brit bol 57 kôl prvý. O infarktový záver seriálu sa postaral Max Verstappen, ktorý vďaka manévru oslavuje titul majstra sveta. Stal sa vôbec prvým holandským majstrom sveta.

24-ročný pilot Red Bullu ešte päť kôl pred koncom strácal na vedúceho Hamiltona viac ako 10 sekúnd. Bolo viac jasné, že Verstappen potrebuje jedine zázrak. Ten prišiel po havárii Nicolasa Latifiho, kedy bol na trať povolaný safety car. 

Red Bull využil k výmene čerstvú sadu najmäkších pneumatík. Aj vďaka rozhodnutiu riaditeľstva pretekov sa zaradil priamo za svojho rivala a v reštartovanom poslednom kole ho vďaka jeho horším pneumatikám zdolal. Keď sa tesne po pretekoch dozvedel, že na neho konkurenčný Mercedes podal protest, aby ho zosadil z trónu, neprekvapilo ho to. Pár hodín po dramatickom víťazstve oslavoval druhýkrát.

​Splnil si tým životný sen a praje si, aby s Red Bullom dosiahol ešte veľké množstvo titulov. Iba štyrom pretekárom sa doposiaľ podarilo stať majstrom sveta pod 25 rokov, Verstappen sa zaradil k Hamiltonovi, Vettelovi a Alonsovi. 

Súvisiace články