Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hokejová budúcnosť nesie mená Juraj a Dalibor
Zdielať na

Hokejová budúcnosť nesie mená Juraj a Dalibor

Dalibor Dvorský, ktorý v 16 rokoch patrí medzi najväčšie talenty slovenského hokeja, sa stal v zápase Štokholmu proti Troja/Ljungby najmladším zahraničným strelcom gólu vo Švédsku medzi mužmi. Prekonal tak aj doterajší zahraničný rekord, ktorý patril hviezde NHL Čechovi Davidovi Pastrňákovi.

Dalibor skóroval v nájazdoch, ktoré mali rozhodnúť o víťazovi súboja dokonca dvakrát, pričom jeho druhý gól bol napokon aj víťazným. Okrem 7 zápasov, ktoré odohral medzi mužmi v druhej najvyššej lige, má na konte aj 27 bodov v 19 zápasoch juniorskej súťaže. Predpokladaný draft do NHL by mal Daliborovi vyjsť v roku 2023.

Mladý Slovák žiaril aj vo fínskej lige. Sedemnásťročný Juraj Slafkovský sa postaral o svoj premiérový gól medzi mužmi, v ktorom prispel k víťazstvu jeho TPS Turku nad Oulu 4:3.

Slafkovský vyrovnával v druhej tretine na 2:2. Turku si aj vďaka jeho gólu poistilo post lídra súťaže, pred druhým KooKoom má náskok štyroch bodov. Sedemnásťročný útočník predtým v 16 zápasoch nazbieral tri asistencie. Juraj bude patriť k lídrom slovenského tímu na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta do 20 rokov. Má všetky danosti na to stať sa hviezdou NHL. Skauti Elite Prospects ho v budúcoročnom drafte zaradili na ôsme miesto.

Súvisiace články