Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Každý bez výnimky. Aj Novak
Zdielať na

Každý bez výnimky. Aj Novak

​Srbský tenista Novak Djokovič nebude pravdepodobne hrať na januárovom grandslamovom turnaji Australian Open.Dôvodom je pravidlo o povinnom očkovaní pre účastníkov, ktoré jeho otec Srdjan označil za vydieranie.

​Srb, ktorý by mohol v Melbourne bojovať o rekordný 21. grandslamový titul a desiaty na Australian Open, odmietol odpovedať na otázku, či je zaočkovaný. Šéfa turnaja Craig Tiley by svetovú jednotku na rozpálených dvorcoch v Melbourne Parku videl veľmi rád, ale pravidlá sú jasne dané pre všetkých - očkovanie sa týka hráčov, fanúšikov aj celého personálu.

Tohtoročný Australian Open odštartoval o tri týždne neskôr ako mal, vtedajšie predpisy znamenali, že každý po vstupe do krajiny musel ísť na dva týždne do karantény. 

"Očakávame, že Novak príde. Okolo očkovania je veľa špekulácií, ale dobrou správou je, že väčšina tenistov je plne zaočkovaná. Pre Novaka, ako už skôr povedal, je to súkromná záležitosť. V Melbourne však dosiahol veľké úspechy a vždy vravel, že Australian Open mu dáva vietor do plachiet. Preto dúfam, že sa s Novakom stretneme," uviedol Tiley.

Podľa najnovších údajov austrálskeho ministerstva zdravotníctva je aspoň prvou dávkou vakcíny zaočkovaných až 92,6 percenta obyvateľov štátu Victoria starších ako 16 rokov.

Australian Open 2022 sa uskutoční v termíne od 17. do 30. januára.

Súvisiace články