Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nahnevaného Sagana chceli testovať na drogy
Zdielať na

Nahnevaného Sagana chceli testovať na drogy

​Porušil zákaz vychádzania a napadol policajta. Peter Sagan prežil v apríli v Monaku dlhú noc, za ktorú sa na sociálnych sieťach ospravedlnil. Auto s bratmi Saganovcami, ktoré šoféroval Peťov brat Juraj – zastavila policajná hliadka. Keďže bol zákaz vychádzania – známi cyklisti museli zaplatiť pokutu. Peter mal vypité a na výzvu policajtov, aby vystúpil z auta, reagoval skratovo a začal sa brániť.

Cyklista prehovoril a opísal detaily z incidentu, pri ktorom zranil policajta počas kontroly v Monaku.

"V policajnej väzbe si nepamätal, čo sa stalo, ospravedlnil sa za to. Príčinou všetkých problémov bola nadmerná konzumácia alkoholu, na ktorú nie je zvyknutý," cituje slová sudcu francúzsky denník L‘Equipe.

Sagan dostal pokutu 5100 eur a k tomu musel zaplatiť 1500 eur ako odškodné.

"Bol som v byte svojej bývalej manželky, aby som uložil nášho syna do postele. Potom som si dal zopár pohárov vína a následne som sa rozhodol vrátiť do svojho bytu. Napriek tomu, že sa už začal nočný zákaz vychádzania. Potreboval som ísť domov, pretože to bola moja adresa, ktorú som uviedol pre antidopingové kontroly," cituje slová Petra Sagana CyclingNews.

"Tých 500 metrov medzi bytmi som prešiel na elektrickom skútri, ktorý riadil môj brat Juraj. Nešoféroval som, ani som nesedel v aute, takže som nepodstúpil test na alkohol. Polícia ma však chcela vziať do nemocnice na test na drogy, čomu som nerozumel. To je to, kvôli čomu som bol nehnevaný. Viedlo to k tomu, že som strčil do policajta. Celý incident ma veľmi mrzí," uviedol.

Súvisiace články