Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zomrel člen kandidátky v parlamentných voľbách. Mal iba 44 rokov
Zdielať na

Zomrel člen kandidátky v parlamentných voľbách. Mal iba 44 rokov

Google News Button Sledovať správy

ŽEHŇA / V nemocnici zomrel 13. septembra kandidát do blížiacich sa parlamentných volieb za stranu Princíp. Attila Géňa bol aktuálnym starostom obce Žehňa v okrese Prešov. Na kandidátke do parlamentných volieb mal poradové číslo jeden a spolu s ním kandiduje aj Mikuláš Vareha. Podľa polície ho privalil pracovný stroj, kolesový nakladač. Pre vážne zranenia ho previezli do nemocnice, kde podstúpil aj urgentnú operáciu. Na následky zranení ale dnes popoludní skonal na nemocničnom lôžku. Mal iba 44 rokov.

Správa o úmrtí starostu obce Žehňa, ktorý do parlamentu kandidoval z prvého miesta kandidátky strany Princíp, zasiahla nielen rómsku komunitu v dedine, ale aj jeho politických partnerov. Aj keď mal v minulosti problémy so zákonom, v dedine, v ktorej žil, sa stal pre Rómov hrdinom. Do parlamentu kandidoval aj spolu s kontroverzným podnikateľom Mikulášom Varehom.

Na budove úradu visí čierna zástava a na dverách do úradu jeho fotografia. Miestni prišli nielen o starostu, ale v rómskej komunite aj o veľmi obľúbeného človeka. Správa o jeho úmrtí zasiahla aj jeho politických partnerov. Attila Géňa bol nielen predsedom strany Princíp, ale aj jednotkou na kandidátke do blížiacich sa parlamentných volieb. Na spoločnej kandidátke strany s ním vstúpil do politiky aj Mikuláš Vareha.

"Zasiahla nás tragédia," uviedol kandidát strany Princíp Mikuláš Vareha. "V prípade, že by sme vyhrali voľby, tak ja som premiérom a on minister vnútra," dodal.

V minulosti dal prácu aj takým, pre ktorých to bolo prvé oficiálne zamestnanie. Na starostovskej stoličke sedel necelý rok. Obec nateraz povedie jeho zástupca. "Hlavne chcel poukázať na tú chudobu na Slovensku," povedal Alfonz Kaliaš, kandidát strany.

Rozhovor s Mikulášom Varehom, kandidátom strany Princíp:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy