Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boris Kollár pripravil pre Sulíka a Hegera večeru na zmierenie. Igora Matoviča nepozval
Zdielať na

Boris Kollár pripravil pre Sulíka a Hegera večeru na zmierenie. Igora Matoviča nepozval

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Stále sa definitívne nehlasovalo o prelomení veta prezidentky o protiinflačnom balíčku. Koalícia stále ráta hlasy a stále nie je zrejmé, koľko poslancov OĽaNO prelomenie veta nepodporí. Isté je, že Igor Matovič počíta s hlasmi nezaradených poslancov i časti extrémistov. Medzitým sa mali utriasť koaličné vzťahy. Ale zdá sa, že ani to nie je úplne ružové.

Premiér Heger považuje večeru bez prítomnosti Igora Matoviča za úspešnú. SaS avizuje návrat za koaličný rokovací stôl. Spokojný s misiou prostredníka v koalícii je spokojný aj Boris Kollár. No a Igor Matovič to vidí po svojom. Podmienkou návratu SaS na koaličné rady má byť ale útlm útokov na liberálov. "Budeme sa snažiť, aby tie útoky od Igora Matoviča ustáli," povedal Boris Kollár. 

"Ako predseda vlády chcem občanov informovať, že obrusujem názorové hrany, znižujem osobné animozity medzi členmi koalície, ale necítim potrebu o tom dennodenne informovať. Robím to v záujme plnenia ambiciózneho vládneho programu, aby sme napriek bezprecedentným krízam od vzniku nášho štátu doviedli Slovensko k riadnym voľbám v lepšej sociálnej i hospodárskej kondícií," povedal Heger. "Konečne prestali trucovať," povedal Matovič. 

Zdá sa, že na takú idylku to v koalícii nevyzerá - a ako to naozaj je sa ukáže už zajtra pri hlasovaní o prelomení veta prezidentky. Zatiaľ sa stále rátajú hlasy. Neurčito sa vyjadrujú i niektorí odporcovia tohto hlasovania, ktorí avizovali, že za prelomenie veta nebudú hlasovať. "Nechcem to komentovať," povedal poslanec Juraj Krupa. "Mali by sa akceptovať pripomienky prezidentky," uviedla poslankyňa Anna Mierna. "Parlament by mal vyhovieť prezidentke a sadnúť si za rokovací stôl a mali by sme doladiť všetky otázky," povedal poslanec Juraj Šeliga. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy