Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fico požiadal o zvolanie grémia. Prekáža mu, že je poslanecký bufet zatvorený
Zdielať na

Fico požiadal o zvolanie grémia. Prekáža mu, že je poslanecký bufet zatvorený

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico zvolal poslanecké grémium pre údajné napadnutie sociálneho statusu poslanca. Konkrétny dôvod však prekvapí. Niekdajšiemu premiérovi prekáža, že je poslanecká jedáleň naďalej zatvorená.

Informoval o tom poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) a podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský. "Požiadal o zvolanie poslaneckého grémia s tým, že riešil sociálny status poslancov národnej rady, veľmi mu vadí, že je zatvorený bufet, poslanecká jedáleň, a od grémia požadoval, aby sme sa o tom pobavili," uviedol Pčolinský. 

Od grémia mal Robert Fico žiadať, aby sa týmto problémom začali zaoberať a aby predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) prehodnotil svoje rozhodnutie, ktorým jedáleň zatvoril. Pripomeňme, že jedáleň zatvorili nielen z pretrvávajúcich obáv zo šírenia vírusu SARS-CoV-2, ale ide aj o určitý prejav politickej kultúry a signál pre verejnosť, keďže poslanci by mali mať rovnaké podmienky, ako ostatní občania Slovenskej republiky. 

"Pán Fico sa dožaduje, aby bol poslanecký bufet otvorený, kvôli tomu zvolal grémium a mal potrebu nám to povedať. Vysvetlili sme mu, že rozhodnutie predsedu trvá, zatiaľ ho nezmenil a keď sa vráti pán predseda z liečenia, z rehabilitácie, tak môže sa s ním o tom porozprávať, ale nám prišlo trošku divné, že argumentoval tým, že sa týmto znižuje sociálny status a postavenie poslanca národnej rady," priblížil Pčolinský. 

Poslanecké grémium posudzuje otázky politickej a procedurálnej povahy, ktoré súvisia s činnosťou Národnej rady SR a jej orgánov. Poslanecké grémium sa skladá z členov delegovaných poslaneckými klubmi. Predseda národnej rady zvoláva poslanecké grémium podľa potreby alebo na žiadosť aspoň dvoch poslaneckých klubov. Stanoviská poslaneckého grémia majú povahu odporúčaní. 

Roberta Fica sme privítali aj v politickej diskusnej relácii Na hrane:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy