Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odmeny pre zamestnancov z prvej línie. Prerozdeliť by sa malo 77 miliónov eur
Zdielať na

Odmeny pre zamestnancov z prvej línie. Prerozdeliť by sa malo 77 miliónov eur

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Sedemdesiatsedem miliónov eur sa prerozdelí medzi 100 tisíc zamestnancov v prvej línii. Sumu od 300 do 500 eur v závislosti od zásluh budú prideľovať rezorty vnútra, obrany, práce a zdravotníctva.

Čakanie sa v tomto prípade vyplatilo. Pôvodne premiér avizoval že medzi zamestnancov v prvej línii prerozdelí na odmeny 50 miliónov eur ale prerozdeľovať sa napokon bude z oveľa väčšieho balíka.

"Na odmeny sme vyčlenili 77 miliónov. Navýšili sme túto sumu na žiadosť premiéra," uviedol minister financií Eduard Heger. Štyri rezorty v stredu definitívne rozhodli o odmenách pre ľudí v prvej línii. Najviac miliónov na odmeny poputuje do rezortu zdravotníctva najmenej miliónov do rezortu obrany.

"Prerozdelíme 38 miliónov. Odmeny pôjdu do ústavných zdravotných zariadení, ambulancii dopravnej zdravotnej služby, dostanú ich aj záchranári aj farmaceuti. ale upozorňujem nech sú trpezlivý lebo ide aj o súkromných lekárov a bude to prerozdelenie možno trvať," uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. 

Č sa týka rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny prerozdelených bude 27,3 milióna eur. "Peniaze nepôjde len zamestnancom štátnych zariadení. Dostanú ich aj zamestnanci zariadení, ktoré sú pod VÚC, mestami a obcami, aj zamestnanci neštátnych zariadení," povedal minister Krajniak. Minister vnútra odmeny prerozdelí medzi 11 180 príslušníkov policajného, hasičského zboru aj príslušníkov krízového manažmentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy