Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prezidentské voľby: životopis Bohumily Tauchmannovej
Zdielať na

Prezidentské voľby: životopis Bohumily Tauchmannovej

Google News Button Sledovať správy

Bohumila Tauchmannová, rodená Záborská, sa narodila 19. septembra 1958 v Martine. Je slovenská podnikateľka v oblasti vzdelávania, pričom sa tejto téme venuje aj ako občianska aktivistka.

Absolvovala Gymnázium Viliama Paulínyho Tótha v Martine a Vysokú školu ekonomickú v Bratislave. V rámci podnikania sa venuje riadeniu a organizácii odborných, vzdelávacích podujatí a poskytovaniu komplexných marketingových služieb. Špecializuje sa na poradenstvo a realizáciu projektov spoločenskej zodpovednosti. Je autorkou národných vzdelávacích projektov Kvalita z našich regiónov, Pýtajme si slovenské, Odpad je surovina a Remeslo má zlaté dno. Je zakladajúcou členkou Vidieckej platformy a OZ Kvalita z našich regiónov. Pracuje aj vo viacerých organizáciách združujúcich zamestnávateľov v obchode a potravinárskom priemysle. Je členkou predstavenstva Zväzu obchodu Slovenskej republiky.

Za národné vzdelávacie projekty Kvalita z našich regiónov a Pýtajme si slovenské bola dvakrát (2013, 2017) nominovaná na ocenenie Krištáľové krídlo v kategórii Hospodárstvo, ktoré sa udeľuje osobnostiam Slovenska v jedenástich kategóriách.

S manželom Miroslavom majú dve deti, Kristínu a Miroslava.

Najčítanejšie správy