Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Danko reagoval na výzvu rektora UMB v kauze utajená rigorózna práca
Zdielať na

Danko reagoval na výzvu rektora UMB v kauze utajená rigorózna práca

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ku kauze utajená rigorózna práca sa vyjadril aj jej autor Andrej Danko. Konkrétne reagoval na výzvu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorou rektor žiadal, aby ju zverejnil.

Škola čelí kritike za nezverejnenie rigoróznej práce predsedu parlamentu, na základe ktorej získal titul doktora práv. A to aj vo vlastných radoch od študentov a pedagógov, ktorí chystajú protest. Rektor univerzity preto vyzval Danka, aby ju zverejnil. "Univerzita Mateja Bela je inštitúcia, ktorá dodržiava zákony a ctí si akademické hodnoty, etiku a morálku. Vedenie UMB preto vyzýva Andreja Danka, aby svoju prácu sprístupnil.," vyjadril sa Vladimír Hiadlovský, rektor Univerzity Mateja Bela. 

Andrej Danko v o deň neskôr na výzvu reagoval. Jeho hovorca Tomáš Kostelník pre TV JOJ uviedol, že predseda NR SR Andrej Danko sa už k tejto veci vyjadril, jeho rigorózna práca nie je utajená. "Zodpovedné osoby na UMB, vrátane rektora, majú k predmetnej práci kedykoľvek prístup. Politika na akademickú pôdu nepatrí," reagoval. 

Danko v súvislosti s medializovaným prípadom spochybňovania jeho právnického vzdelania a titulu ešte koncom septembra vyhlásil, že je tu záujem sa akýmikoľvek prostriedkami dostať k jeho rigoróznej práci s jediným cieľom – manipulácie s ňou.

Rektor zároveň vyzval aj študentov a zamestnancov, aby výzvu podpisom podporili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy