Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mimoriadna schôdza k vysloveniu nedôvery premiérovi bude v pondelok ráno
Zdielať na

Mimoriadna schôdza k vysloveniu nedôvery premiérovi bude v pondelok ráno

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadna schôdza s jediným bodom programu, návrhom na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi, sa uskutoční v pondelok 19. marca od deviatej hodiny ráno. Termín určil predseda národnej rady Andrej Danko.

"Rokovanie Národnej rady SR sa dnes začne minútou ticha za novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku. Na programe 28. schôdze NR SR je zatiaľ predložených 59 bodov," informoval o tom hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník po poslaneckom grémiu. Dohodli sa na tom zástupcovia poslaneckých klubov. Zároveň si mandát poslanca začne uplatňovať bývalý minister kultúry Marek Maďarič, náhradníčkou na jeho mandát bola Mária Janíková.

Ako povedal opozičný poslanec Boris Kollár (Sme rodina), opozícia chce "vyskúšať silu" koaličných poslancov v úvode schôdze. O tom, aké obštrukcie majú v pláne, sa dohodnú s ostatnými opozičnými stranami pred začiatkom schôdze.


AKo informovala Veronika Remišová (OĽaNO), parlament sa na tejto schôdzi nebude zaoberať diskusiou o údajnom zneužívaní Vojenského obranného spravodajstva v prospech strany Sloboda a Solidarita (SaS) v období pôsobenia Ľubomíra Galka (2010 - 2012) vo funkcii ministra obrany. Bod preložili na neurčito. Na rozdiel od SaS, ktorá svoje návrhy zákonov z tejto schôdze plánuje stiahnuť, OĽaNO tak neurobí. "Naše návrhy na schôdzi nechávame, lebo sú dôležité," uviedla. Predčasné voľby by mali byť podľa Remišovej čo najskôr. "Táto koalícia nie je schopná vládnuť," dodala.


Poslanec za Smer-SD Ján Podmanický povedal, že Smer-SD má dopoludnia poslanecký klub. "Budeme o všetkých otázkach rokovať. Politický život prináša aj takéto situácie, v konečnom dôsledku budú rozhodovať ľudia," uviedol s tým, že podľa neho je možné hovoriť stále o viacerých alternatívach. Predčasné voľby sú podľa neho stále len názor jednej z koaličných strán. "Všetko je možné. Musí sa vyjadriť aj Slovenská národná strana. Podľa súčasných počtov v parlamente je viacero alternatív," dodal Podmanický. "Na predčasné voľby sa vyžaduje súhlas 90 poslancov, zatiaľ nie je jasná deklarácia, že 90 poslancov je ochotných zahlasovať za predčasné voľby," povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy