Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chceme spájať, hovorí strana OĽaNO. V prípade predčasných volieb chcú zachrániť hlasy
Zdielať na

Chceme spájať, hovorí strana OĽaNO. V prípade predčasných volieb chcú zachrániť hlasy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana OĽaNO chce, ako tvrdí, podať pomocnú ruku menším opozičným stranám, aby tak zabránili strate hlasov a aj ďalšej vláde Roberta Fica. Otvorení sú tiež spoločnému volebnému programu.

"SaS sa rozhodlo ísť samostatne, my chceme spájať. Chceme zabezpečiť, aby hlasy neprepadli. Chceme maximalizovať snahu na dosiahnutie slušného Slovenska," vyhlásil Igor Matovič (OĽaNO) s tým, že vyzýva všetky demokratické opozičné parlamentné aj neparlamentné strany, aby sa s nimi spojili a zabránili tak prepadnutiu hlasov. 

Strany s hlasmi pod 5 percent by neobsadili miesta v NR SR. Strana OĽaNO takto už pomohla v roku 2016 strane NOVA. Zároveň opozičným stranám ponúkajú možnosť podieľať sa na ich volebnom programe. "Lebo ľudia chcú vedieť, čo bude deň po Ficovi. Chceme s partnermi o tom diskutovať už pred voľbami, aby sa potom maximum z toho dostalo aj do vládneho programu," vysvetľuje ich plány Matovič. 

Strany, s ktorými začnú rokovať sú strana NOVA a ZMENA ZDOLA. Osloviť chcú aj stranu KDH, SMK, Progresívne Slovensko a stranu SPOLU. "KDH nepotrebuje pomocnú ruku a v prípade KDH ani nie je splnená tá podmienka aby prepadli hlasy," povedal predseda strany Alojz Hlina. 

Matovičovi dali košom aj lídri ostatných opozičných strán. Preto to vyzerá tak, že predvolebná opozičná koalícia ostane iba veľkým Matovičovým snom. "My sa k tomuto asi nepridáme, lebo naši voliči musia veľmi presne a exaktne vedieť prečo nás majú voliť," hovorí zas predseda hnutia SME RODINA, Boris Kollár.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy