Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matovičovi hrozí pre ohováranie premiéra súd. Vyšetrovateľ navrhne podať obžalobu
Zdielať na

Matovičovi hrozí pre ohováranie premiéra súd. Vyšetrovateľ navrhne podať obžalobu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Policajný vyšetrovateľ v kauze ohovárania premiéra Roberta Fica skonštatoval, že vyšetrovanie je skončené a jeho výsledky označil za postačujúce na podanie návrhu na obžalobu.

Hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl uviedol, že v zákonnej lehote zároveň umožnili procesným stranám preštudovať spis a podať návrhy na doplnenie dokazovania. "Následne bude vyšetrovanie ukončené podľa § 209 Trestného poriadku predložením spisu prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. V súčasnosti ale nie je možné uviesť predpokladaný termín podania návrhu na podanie obžaloby," dodal Wäldl.

V prípade trestného činu ohovárania predsedu vlády Roberta Fica v kauze takzvaného účtu na Belize je obvinený opozičný poslanec Igor Matovič. Ten v júli 2015 vyhlásil, že mu anonymný zdroj oznámil, že premiér má s manželkou v stredoamerickom štáte Belize prostredníctvom schránkovej firmy uložených viac ako 600 miliónov dolárov. Predseda vlády na následnej tlačovej besede tvrdenia poprel s tým, že Matovičove výroky nesú znaky trestného činu ohovárania.

Prípadom sa začala zaoberať polícia, pričom Matoviča aj obvinili, Obvinenie však v decembri 2016 zrušil prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry. Stíhanie podľa medializovaných informácií obnovili po pokyne z Generálnej prokuratúry SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy