Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovensko je bližšie k Nemecku. Podpísali sme memorandum o spolupráci
Zdielať na

Slovensko je bližšie k Nemecku. Podpísali sme memorandum o spolupráci

Google News Button Sledovať správy

WOLFSBURG / Podľa nemeckého ministra zahraničných vecí patrí Slovensko do jadra Európskej únie. Vyhlásil to na stretnutí so svojim slovenským kolegom na stretnutí, kde okrem iného podpísali aj memorandum o bližšej spolupráci. Bližšie informácie prináša z Nemecka reportér TV JOJ Daniel Levický Archleb.

Ministri zahraničných vecí pred podpísaním memoranda o bližšej spolupráci Nemecka a Slovenska ešte navštívili najväčšiu továreň na automobily na svete, spoločnosť Volkswagen. Rozhovory zrejme išli dobre, od začiatku budúceho roka by mala byt spolupráca medzi krajinami kvalitnejšia a systematickejšia.

Ministri sa rozprávali o viacerých aktuálnych témach. "Európska únia potrebuje reformu, musíme si však pri nej dávať pozor, aby nezvnikli európski občania prvej a druhej triedy. Veľmi nám záleží na tom, aby napriek všetkým aktuálnym ťažkostiam nevznikla priepasť medzi krajinami strednej Európy a starou západnou Európou," predstiera svoju predstavu nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel. Zároveň vyjadril podporu ministrovi Lajčákovi v jeho novej funkcii v OSN. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy