Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Europoslanci budú debatovať o riziku zneužitia médií v Česku
Zdielať na

Europoslanci budú debatovať o riziku zneužitia médií v Česku

Google News Button Sledovať správy

ŠTRASBURG / Hrozbou politického zneužitia médií v Českej republike sa bude 1. júna zaoberať Európsky parlament.

Tento bod programu plenárnej schôdze schválila konferencia predsedov politických frakcií v Európskom parlamente. Po debate nebude ale nasledovať prijatie žiadnej rezolúcie.

Europoslanci budú vo štvrtok dopoludnia 1. júna debatovať o bode s názvom "Vyhlásenie komisie - riziko politického zneužívania médií v ČR". Snaha niekoľkých českých členov frakcie Európskej ľudovej strany, ktorí sa minulý týždeň obrátili na jej predsedu Manfreda Webera v snahe bod z programu stiahnuť, tak bola neúspešná.

"Myslím, že je to trochu zbytočná debata, ktorú sme si mohli ušetriť," povedala v reakcii na schválenie programu europoslankyňa Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), ktorá bola autorkou listu predsedovi Weberovi. "Na druhú stranu nemáme zase čo skrývať a ja za seba môžem povedať, že naša legislatíva rozhodne nie je horšia ako v iných členských štátoch," dodala s tým, že je k debate pripravená.

"Česká republika nie je jediná, ktorá tu bude stredom pozornosti na pléne, raz sú to Poliaci, raz Maďari, raz Nemci so svojím mýtnym," uviedla Šojdrová. Domnieva sa však, že si problémy týkajúce sa konfliktu záujmu vicepremiéra Andreja Babiša je Česko schopné riešiť samo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy