Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kiska sa vyjadril k svojej politickej budúcnosti. Stručne a jasne
Zdielať na

Kiska sa vyjadril k svojej politickej budúcnosti. Stručne a jasne

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska zverejnil na svojej facebookovej stránke video, v ktorom ďakuje za blahoželania k tehotenstvu jeho manželky. Zároveň sa konečne jednoznačne vyjadril k svojej politickej budúcnosti.

Mesiace sa špekuluje o tom, či prezident Kiska založí novú stranu alebo sa stane tvárou už existujúcej či vznikajúcej. Svojich priaznivcov zrejme sklamal, svoju budúcnosť v parlamente či na poste premiéra vylúčil. Či bude opätovne kandidovať na post hlavy štátu potvrdí na budúci rok.

"Priatelia, včera sme vám s manželkou oznámili radostnú novinku, že čakáme bábätko. Chceme sa vám všetkým poďakovať za blahoželania a za to, že nám držíte prsty. V tejto súvislosti by som rád odpovedal na otázku, ktorú často dostávam. Na otázku o mojej politickej budúcnosti. Nebudem zakladať politickú stranu. Nebudem kandidovať do parlamentu. A pravdaže tým pádom ani neuvažujem o funkcii premiéra.
To, či znova budem kandidovať ako nezávislý, nestranícky kandidát na prezidenta, vám všetkým oznámim najneskôr do konca septembra budúceho roku. Ďakujem za vašu podporu,"  uviedol Kiska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy