Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mikuláš Černák poslal z basy drsný odkaz Vladimírovi Mečiarovi
Zdielať na

Mikuláš Černák poslal z basy drsný odkaz Vladimírovi Mečiarovi

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý mafiánsky boss Mikuláš Černák, ktorý si odpykáva doživotný trest za niekoľko vrážd, sa vyjadril k Mečiarovým amnestiám, ktorých zrušenie v pondelok začala riešiť aj vládna koalícia. Podľa Černáka sa v prípade zrušenia amnestií verejnosť konečne dozvie, kto stál za zavlečením Michala Kováča mladšieho do cudziny.

"Dovolím si tvrdiť, že ak sa tentokrát podarí poslancom ústavnou väčšinou a čistým spôsobom zrušiť amnestie, tak sa verejnosť konečne dozvie to, čo som ja napísal už vo svojej knihe - že za zavlečením Michala Kováča mladšieho do cudziny stál Vladimír Mečiar. Zneužil na to Slovenskú informačnú službu a vražda Róberta Remiáša má priamy súvis s týmto trestným činom," povedal Mikuláš Černák v nahrávke, ktorá sa objavila na facebookovom profile Mikuláš Černák.

Stretnutie s Mečiarom

Ako Černák povedal, keby mal ešte niekedy možnosť stretnúť sa s Mečiarom, tak by mu povedal, že je to od neho ďalší zbabelý čin, že sa teraz snaží všetko hodiť na námestníka SIS, ktorý je už mŕtvy. Podľa Černáka sa expremiér Vladimír Mečiar nevie postaviť k svojej minulosti chlapsky.

"Lebo je oveľa ťažšie prijať za to zodpovednosť, postaviť sa k svojej minulosti čelom, ako spáchať takéto trestné činy," dodal Černák.

Zrušenie amnestií

Koalícia v pondelok po prvý raz priznala, že hľadá vlastné riešenie ako zrušiť Mečiarove amnestie. Pracujú na tom údajne celé tímy expertov a už na budúci týždeň by o tom mohol rokovať parlament. 

Ján Budaj, ktorý sa za rušenie amnestií zasadzuje už dlhodobo, ich však upodozrieva, že je to len divadlo pre verejnosť.

​Doživotie

Černák si momentálne odpykáva doživotný trest za viacero vrážd. Podľa prokuratúry naplánoval Černák vraždu Holuba v septembri 1997 spolu so šéfom skupiny sýkorovcov Róbertom Lališom. Cieľom bolo dosadiť do čela podsvetia na východnom Slovensku Černákovho spojenca Karola Kolárika. Toho zavraždili v roku 1999.

Po rokoch mlčania vo väzení sa Černák rozhodol prehovoriť o viacerých mafiánskych popravách, spolupracuje s políciou na objasnení vrážd, čím možno získava cenné body pri budúcom posudzovaní jeho prípadného prepustenia na slobodu súdmi o sedem rokov, po odpykaní minimálne 25-ročnej lehoty za mrežami.  

Vypočujte si telefonát Mikuláša Černáka, v ktorom rozpráva o amnestiách a Vladimírovi Mečiarovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy